8.5. klo 9 Hyvinvoinnin tilat – Avoimet ovet

Millainen on sinun Hyvinvoinnin tilasi? Onko siellä kahvila? Mindfulnessia? Puutarha? Historiakierroksia? Musiikkia? Eläimiä? Ihmisiä?

Tapahtuman koko ohjelman löydät logojen jälkeen alta. Tule ihastelemaan keväistä tunnelmaa parhaimmillaan.

Hyvinvoinnin tilat on kolmevuotinen valtakunnallinen hanke, jossa tyhjät tilat valjastetaan hyvinvoinnin hyväksi. Tule tutustumaan nykyisiin Hyvinvoinnin tiloihin ja paljasta omasi täällä: https://app.maptionnaire.com/fi/5544/

Tapahtuman järjestää Hyvinvoinnin tilat -hanke eli Hyötykasviyhdistys, Lapinjärvi – Lappträsk, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Saimaan ammattikorkeakoulu sekä Seinäjoen kansalaisopisto. Tapahtuma on osa Uudenmaan liiton Uusimaa-viikkoa.

Kuvitus: Iines Reinikainen @iinesrein

Ohjelma:

9.00 Mindfulness: Valmista kehosi ja mielesi päivään! -kehomeditaatio
Tule kehittämään keskittymiskykyäsi, vaalimaan terveyttä ja edistämään tunneälyä mindfulness-ohjaaja Erja Lahdenperän ohjauksessa Annalan huvilan saliin.

9.45 Soitinrakennusta ja musisointia koko perheelle
Siemenet ne ropisee! Tervetuloa koko perheen voimin rakentamaan yhdessä soittimia Annalan huvilan Sikarisalonkiin! Lopuksi musisoidaan niillä yhdessä.

10.00 Kunnat, järjestöt ja yritykset osallisuuden edistäjinä – Tytti Tuulos (Sokra, THL)

10.00 Tee käsin -pajassa matonkuteiden ja keppihevosten tekoa
Annalan huvilan terassilla revitään matonkuteita! Tuo mukaan vanhat virttuneet lakanat ja ne saavat uuden elämän Lapinjärvellä kirjaston yläkerrassa. Mattoa kudotaan koko kylän voimin ja se levitetään lämmittämään yläkerran pitkän käytävän kylmää lattiaa. Tule myös valmistamaan oma keppari! Keppihevosilla kisataan myös myöhemmin Annalan puistossa klo 13.

10.30 Puutarhakierros Annalan historiaan (fi, sv)
Miltä Annalan alue näytti ennen Waseniuksia? Miksi juuri nämä kasvit löytyvät omilta paikoiltaan? Tiesitkö, että huvilan takaa aukeaa Helsingin suurin tammimetsikko? Tule kuulemaan Annalan huvilan ja puiston historiasta opastetulle kierrokselle! Kierrokset lähtevät Annalan huvilan terassin edestä.

10.30 HYTI-pisteellä esittelyssä Lapinjärven Perinnetalkoot

11.00 Tee käsin -pajassa matonkuteiden ja keppihevosten tekoa

11.30 HYTI-pisteellä esittelyssä Seinäjoen kansalaiskampus

12.00 Tuo runo mukanasi, tehdään siitä laulu!
Onko sinulla rakas runo, joka auttaa vaikeiden hetkien yli tai jota käytät voimatekstinäsi? Tuo se huvilalle ja teemme siitä sinulle Annalan huvilan Sikarisalongissa oman laulun, jonka voit nauhoittaa heti omaan puhelimeesi tai nauttia vain sen kuulemisesta kertaluontoisesti.

12.30 HYTI-pisteellä esittelyssä Lappeenrannan Arjen olohuone Sammonlahti ja SOPPI

13.00 Mindfulness: Uudistu ja vahvistu -äänimeditaatio
Mindfulness-ohjaaja Erja Lahdenperä auttaa sinua herättelemään out of the box -ajatteluasi ja vahvistamaan läsnäoloasi.

13.00 SENIORIKEPPARIKANSAKOULUKISA eli kepparikisat kaikille!
Kisaluokkia on kolme: Juniori GP – lapset/nuoret, Seniori GP – aikuiset ja avoin luokka – sekasarja. Kentän pituus noin 2 minuuttia. Koska kyseessä on kansakoulukisat ei rata sisällä esteitä.
Kisat kisataan Annalan huvilan kentällä. Ilmoittautuminen paikanpäällä. Ilmottautumisen yhteydessä ilmoita nimesi ja ikäsi, hevosen nimi ja rotu sekä luokka tai luokat johon osallistut.
Parhaat palkitaan ruusukkeella ja kaikki saavat diplomin.

13.30 HYTI-pisteellä esittelyssä Helsingin Annalan huvila

14.00 Puutarhakierros Annalan historiaan (fi, sv)

14.00 Tuo runo mukanasi, tehdään siitä laulu

15.00 Mindfulness: Rauhoita ja hoida itseäsi -istumameditaatio
Meditaation avulla mindfulness-ohjaaja Erja Lahdenperä ohjaa sinua lempeästi pysäyttämään päivän vauhdin ja rauhoittumaan.

15.30 HYTI-pisteellä esittelyssä Hyvinvoinnin tilat -verkosto

16.00 Puutarhakierros Annalan historiaan

16.30 Keväisiä yhteislauluja
Tule mukaan Annalan huvilan saliin nauttimaan ihanista sävelmistä. Laula mukana tai istu kahvikupposen äärellä ja kuuntele.

<– Takaisin tapahtumalistaukseen