Huvilan julkisivun historian kerroksia

Kun huvila yli kolme vuotta sitten siirtyi Hyötykasviyhdistyksen omistukseen tapahtui nopeasti monia näkyviä parannuksia. Huvila siivottiin, hormit kunnostettiin, korvausilmaventtiilit avattiin, seiniä maalattiin ja paperoitiin, saatiin huonekaluja ja muuta tarpeellista. Keittiön portaat uusittiin, ja kellarin ovi tiivistettiin. Kauan laiminlyöty rakennus palasi elämään.Sittemmin näkyvien parannusten tahti on hidastunut. Toki konservaattori on kunnostanut salin hyvin vanhan juuttikangaskaton, ja … Jatka artikkeliin Huvilan julkisivun historian kerroksia

Advertisement

Annalan huvilan kuulumisia 2020

Kohta kolme vuotta sitten Hyötykasviyhdistys teki rohkean ja kauaskantoisen päätöksen ostaa Helsingin kaupungilta tiettävästi kaupungin vanhimman puuhuvilan, Villa Annebergin, yhdistyksen toiminnan kannalta keskeiseltä paikalta, Helsingin Vanhasta-kaupungista. Huvila ostettiin osittain velaksi. Uhkana oli kaavamuutos, joka olisi sallinut puutarha-kulttuurille osoitetun huvilan myynnin yksityiseen käyttöön.Suurena apuna 100 000 €:n ostohinnan kokoamisessa oli vuoden 2017 lopulla käynnistetty mesenaattikampanja, joka … Jatka artikkeliin Annalan huvilan kuulumisia 2020

Vuosi 2018

Huvilassa ja huvilalle tapahtui paljon vuonna 2018. Vuoden loppuun mennessä huvilan sisätilojen kaikki ovet, niiden karmit sekä suuri osa kaikista seinäpinnoista on kunnostettu. Myös uunit on otettu käyttöön.

Marraskuusta 2017 eteenpäin

Kun huvila siirtyi Hyötykasviyhdistykselle, sen käyttö, mutta myös kunnostus alkoivat välittömästi. Rakennukseen liittyviä asioita hoitamaan perustettiin rakennus- ja korjaustoimikunta.

Huvilan omistajat

Waseniusten suku omisti huvilan rakennukset aina toiseen maailmansotaan asti ja käytti päärakennusta huvilanaan aina vuoteen 1939. Silloin viimeinen lapsettomaksi jäänyt perillinen, Leonard, luopui huvilasta. Rakennukset siirtyivät Helsingin kaupungin omistukseen.