Kun huvila yli kolme vuotta sitten siirtyi Hyötykasviyhdistyksen omistukseen tapahtui nopeasti monia näkyviä parannuksia. Huvila siivottiin, hormit kunnostettiin, korvausilmaventtiilit avattiin, seiniä maalattiin ja paperoitiin, saatiin huonekaluja ja muuta tarpeellista. Keittiön portaat uusittiin, ja kellarin ovi tiivistettiin. Kauan laiminlyöty rakennus palasi elämään.Sittemmin näkyvien parannusten tahti on hidastunut. Toki konservaattori on kunnostanut salin hyvin vanhan juuttikangaskaton, ja … Jatka artikkeliin Huvilan julkisivun historian kerroksia
Annalan huvilan kuulumisia 2020
Kohta kolme vuotta sitten Hyötykasviyhdistys teki rohkean ja kauaskantoisen päätöksen ostaa Helsingin kaupungilta tiettävästi kaupungin vanhimman puuhuvilan, Villa Annebergin, yhdistyksen toiminnan kannalta keskeiseltä paikalta, Helsingin Vanhasta-kaupungista. Huvila ostettiin osittain velaksi. Uhkana oli kaavamuutos, joka olisi sallinut puutarha-kulttuurille osoitetun huvilan myynnin yksityiseen käyttöön.Suurena apuna 100 000 €:n ostohinnan kokoamisessa oli vuoden 2017 lopulla käynnistetty mesenaattikampanja, joka … Jatka artikkeliin Annalan huvilan kuulumisia 2020
Mitä kuuluu korjauksille?
Kuluneen kevään aikana korjaukset etenivät pienin askelin.
Alkuvuosi 2019
Alkuvuosi 2019 on kiinteistön kunnostuksen osalta keskitytty suunnittelutöihin.
Vuosi 2018
Huvilassa ja huvilalle tapahtui paljon vuonna 2018. Vuoden loppuun mennessä huvilan sisätilojen kaikki ovet, niiden karmit sekä suuri osa kaikista seinäpinnoista on kunnostettu. Myös uunit on otettu käyttöön.
Marraskuusta 2017 eteenpäin
Kun huvila siirtyi Hyötykasviyhdistykselle, sen käyttö, mutta myös kunnostus alkoivat välittömästi. Rakennukseen liittyviä asioita hoitamaan perustettiin rakennus- ja korjaustoimikunta.
Huvilarakennuksen ja sen toiminnan tukijat
Tärkein tukija on nimenomaan tätä tarkoitusta varten perustettu Annalan huvilan ystävät ry – Villa Annebergs vänner rf. Sen tehtävä on sääntöjensä mukaisesti hankkia varoja huvilan hankintaan, ylläpitoon, korjaukseen ja kunnostukseen sekä puutarhakulttuurin edistämiseen alueella.
Huvilan omistajat
Waseniusten suku omisti huvilan rakennukset aina toiseen maailmansotaan asti ja käytti päärakennusta huvilanaan aina vuoteen 1939. Silloin viimeinen lapsettomaksi jäänyt perillinen, Leonard, luopui huvilasta. Rakennukset siirtyivät Helsingin kaupungin omistukseen.
Huvila-alueen ja päärakennuksen historia
Kun Helsingistä 1800-luvun alussa tuli pääkaupunki, sinne johti kaksi vaatimatonta sisääntulotietä Läntinen ja Itäinen Viertotie. Tienvarsien kaunistamiseksi kaupungin päättäjät ryhtyivät vuokraamaan huvilapalstoja teiden varrelta kaupungin porvareille.
Tervetuloa Annalan huvilan rakennusblogiin!
Tässä Annalan huvilan nettisivujen osiossa rakennus- ja korjaustoimikunnan on tarkoitus julkaista huvilarakennuksen ylläpitoon, huoltoon, korjaamiseen ja restaurointiin liittyvää tietoa sekä eri tutkimusten tuloksia ja niistä syntyviä dokumentteja.