Vapaaehtoiseksi?

Eniten vapaaehtoisia tarvitaan tapahtumakahvila Café Annebergissa ja tapahtumissa. Myös kunnossapitotyöt ja Annalan huvilan palsta tarvitsevat tekeviä käsiä ja meneviä jalkoja. Kysy myös viestinnän, taloushallinnon, markkinoinnin tai hankesuunnittelun tehtäviä tai työharjoittelumahdollisuuksia. Osaaville ja oppimishaluisille ihmisille löytyy aina jotain tekemistä.

Tapahtumakahvila Café Anneberg
Kahvilatoiminta on oleellinen osa Puutarhakulttuurin keitaan toimintaa. Café Anneberg tarjoaa laaja-alaisesti osallistumismahdollisuuksia, jotka liittyvät kahvila- ja ravintolatyöhön, leipomiseen, siivoustyöhön, myyntityöhön, asiakaspalveluun ja tilaisuuksien järjestämiseen. Kahvilan toimintaan on mahdollista osallistua kaikkien halukkaiden, eikä aikaisempaa kahvila-alan kokemusta tai muuta osaamista vaadita. Kaikki ovat tervetulleita mukaan ja yhtä tarpeellisia osana tapahtumakahvilan toimintaa.

Annalan huvilan tapahtumat
Annalan huvilassa toteutetaan monenlaisia avoimia ja inspiroivia tapahtuma osana Puutarhakulttuurin Keitaan toimintaa. Annalan huvilaa ja sen lähiympäristöä kehitetään avoimeksi, osallistavaksi ja helposti lähestyttäväksi tilaksi, joka avaa ovia monenlaiselle yhteisölliselle toiminnalle. Tapahtumien tavoitteena on edistää puutarhakulttuuria ja ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vapaaehtoisia tarvitaan paitsi tapahtumien toteuttamiseen, myös niiden ideointiin ja suunnitteluun. Vapaaehtoisena pääset mukaan kantamaan tuoleja, opastamaan tapahtumayleisöä, vetämään historiakierroksia, korjaamaan roskia ja koristelemaan terassia. Tai jotain muuta – kerro meille, miten haluaisit olla mukana Annalan huvilan tapahtumatoiminnassa!

Annalan huvilan korjaus & kunnossapito
Korjauspajassa tehdään pientä ja suurta remonttia Annalan huvilan entisöimiseksi ja kunnossapidoksi. Korjauspajaan voivat osallistua alan opiskelijat sekä korjaus- ja entisöintityön ammattilaiset työkokeilussa tai työharjoittelussa. Huvilan kauniit kaakeliuunit ovat käyttökuntoisia ja niitä varten tarvitaan myös hurjasti halkoja. Puusavottaan pääsee mukaan ihan vaan klapeja kantamaan tai puita pilkkomaan. Yleisiin korjaus- ja kunnossapitotöihin voivat osallistua myös vapaaehtoisena kaikki, joilla harava pysyy kädessä ja järki päässä. Kaikki huvilan korjaustyöt tehdään korjaustyökoordinaattorin ohjauksessa ja Museoviraston konsultoimana.

Annalan huvilan palsta
Oletko aina halunnut oppia kylvämään porkkanoita? Haluatko huolehtia yrttipenkistä ja kerätä piirakka-ainekset suoraan kasvimaalta? Oletko kiinnostunut villivihanneksista ja niiden hyödyntämisestä kotikeittiössä? Annalan huvilan palstalla pääset tekemään oikeaa ja aitoa puutarhurin työtä – kevyesti ja vapaaehtoisesti osaavan puutarhamestarin opastuksella. Myös lähiluontoa hyödynnetään villivihannesten satokaudella.

Advertisement