Hyvinvoinnin tilat

Koe – Kohtaa – Kokeile

Hyvinvoinnin tilat on valtakunnallinen kolmivuotinen Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, jonka kansallinen rahoittaja on sosiaali- ja terveysministeriö. Se toteutettiin Annalan huvilassa Hyötykasviyhdistyksessä 11/2017-10/2020.

Hankkeen aikana kehitettiin malli, jolla valjastetaan tyhjät tilat hyvinvoinnin käyttöön tilan kulttuurihistoriaa unohtamatta. Kehitettävä toiminta kumpuaa tilan historiasta, alueen ja asukkaiden tarpeista sekä toimijan omista vahvuuksista ja tarpeista. Hankkeen aikana käynnistettiin myös Hyvinvoinnin tilat -verkoston kehittäminen. Verkostossa tilojen toimijat voivat vaihtaa kokemuksiaan, oppia toisiltaan ja kehittää yhdessä uutta toimintaa.

Annalan huvilaan kehitettiin yksi Hyvinvoinnin tila, joka on puutarhakulttuurin keidas. Se tarjosi osallistumisen mahdollisuuksia kaikille ja jossa järjestetään erilaisia osallistavia kaupunki- ja puutarhakulttuuriin liittyviä tapahtumia. Toiminnan keskeisen sisällön muodostivat korjaus-, tapahtuma- ja kahvilatoimintapajat, jotka osallistivat ihmisiä yksilöllisesti ja käyttäjälähtöisesti vapaaehtoistoiminnan, työkokeilujen ja harjoitteluiden muodossa. Hankkeen jälkeen verkosto jatkaa toimintaansa.

Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa oli mukana Hyötykasviyhdistyksen lisäksi Metropolia Ammattikorkeakoulu, Lapinjärven kunta, LAB-ammattikorkeakoulu sekä Seinäjoen kansalaisopisto. Hankkeessa on 21 työntekijää, joista suurin osa on osa-aikaisia. Hankkeen sisällöllisten tavoitteiden lisäksi hankkeeseen osallistuu 412 henkilöä. Valtakunnallisen hankkeen kokonaisbudjetti on 1 691 138€.

Voit tutustua valtakunnallisen hankkeen matkaan Metropolia Ammattikorkeakoulun Hyvinvoinnin muodonmuutos -blogista!

Tutustu myös hankkeessa tuotettuihin Hyvinvoinnin resepteihin.

Seuraa verkostoa myös Facebookissa!

Advertisement